úterý 14. srpna 2012

Pračka

Jak jsem již psala, Týnka sehnala do svého minibytečku nájemníka. Nájemník se jeví jako služný mladý muž. Byt byl pronajmut jako zařízený, součástí zařízení byla i pračka. Týnka přísahala, že do posledního dne prala bez závady.
Druhý den po nastěhování volal nájemník, že pračka nevypouští vodu a odmítá pokračovat v praní, resp. máchání po vyprání.
I radili jsme, co všechno zkontrolovat. Zkontroloval, nefungovalo. Brůča se zděsil, že teď přeci nebude kupovat novou pračku i napadlo ho, že se tam tedy dá ta ze starého bytu, která je uskladněná v domečku. Řešení se okamžitě sdělilo nájemci, aby měl radost a připravil odpojení té trucovité potvory. Tak jo. S Martinem milou novou pračku vystěhovali (kolem metráku váhy), Týnka ji umyla a pak spojenými silami ji odvlekli do auta před barákem, což obnáší tak kolem 100 m. Po této vpravdě olympijské disciplině sklesli na lavici v přístřešku a Martin právě nesl k ústům tvrdě zaslouženou orosenou sklenici piva, když zazvonil telefon. Zvědavě jsme pokukovali, protože hovor byl očividně od nájemce. Když položil, tak sdělil všem "radostnou" novinu, že pračka opět funguje, závada odstraněna. Připadali jsme si jak v sitcomu. V čem že spočívala ta závada? No když právě z důvodu pronájmu toho bytu se rekonstruovala koupelna, tak mimo jiné tam taky osadili nový sifon s takovýmtím vývodem na odpad pračky. Problém byl v tom, že  výrobce specielně tento vývod zaslepil, což je asi logické, protože co když je třeba pračku odpojit, že? No a naši hoši si toho nevšimli, na zaslepený odpad pračku připojili a protože je to věc chytrá, tak prostě začala stávkovat. Škoda, že není tak chytrá, aby sdělila, co jí vadí.
No a teď nastal problém opačný, který Brůča už byl ochoten vyřešit zbaběle tak, že prostě pračku bude vozit s sebou, dokud se nevyskytne někdo silný (Patrik), aby jí zase odvlekli zpět těch 100 m, ovšem tentokrát do kopce. Martin se ale pochlapil a s Týnkou a Bobešem, který vylezl plně v kondici z bazénu ji tam nějak odkulili.
Bobeš samozřejmě neopoměl připomenout historku s myčkou, kterou zakoupili na chalupu asi před dvěma roky a dva dny se s ní mordovali a ona ne a ne. Nakonec objevili ve výpustní hadici rovněž záslepku a bylo. Moc jsme se mu nasmáli, že měl myčku pannu. Pak ještě zamumlal něco o božích mlýnech..... No prostě Bobeš.

Žádné komentáře:

Okomentovat